Biografie

Mijn grote passie voor paarden heb ik te danken aan mijn grootvader, een opmerkelijk ruiter in het leger.

 

Ik was 12 toen ik de kans kreeg om een halflinger pony op te leren. Een mooie ervaring, ik wist dat ik hier meer mee wilde doen. Toen ik 15 was kreeg ik mijn eerste paard en begon ik wedstrijden te rijden. Andere eigenaars vertrouwden me al snel om ook hun paarden te rijden. Van daaruit ben ik in verschillende stallen gaan werken om ervaring op te doen in de verschillende disciplines ( Dressuur, springen en military).  Paarden trainen en lesgeven kwam daarna vanzelf.

 

Ik voelde me niet zo goed bij de manier waarop paarden worden gehouden op maneges. Sommige paarden staan weken of maanden in een stal van 4m op 3m, met bitter weinig tijd buiten.

 

Rond mijn 25ste kwam er een kantelmoment in mijn leven.Ik besloot om mijn activiteiten in de paardenwereld te   beperken tot trainen van paarden, en meer kennis op te doen in de bedrijfswereld.
Eigenlijk wou ik een ideale wereld creëren waar paarden in rust en in hun natuurlijke habitat zichzelf konden zijn. Een vriendin van me dacht er net zo over, en zo startten we samen in 2007 De groenen Hoek vzw.
Ondertussen heb ik een mooie carrière uitgebouwd binnen de wereld van HR en is onze vzw gegroeid tot een sterke vereniging waar 25 paarden een vrij leven genieten in de natuur en in kudde verband.

 

Ik realiseerde me steeds meer dat tijdens de training van de paarden, de begeleiding van de ruiter zelf eigenlijk belangrijker werd. Vaak zaten de ruiters onbewust met persoonlijke conflicten of dilemma’s die ze reflecteerden op het paard waardoor het paard verward reageert. Door de samenwerking met hun paard leerde ik de ruiters om meer inzicht te krijgen in hun persoonlijke valkuilen en patronen. Coaching  was dan ook een evidente stap in mijn carrière. Als gediplomeerde trainer/instructrice en gecertifieerde ontwikkelingsgerichte coach besloot ik om mij meer toe te spitsen op deze activiteit voor individuele coaching.

 

Dankzij mijn ervaring als leidinggevende binnen de HR sector zie ik snel waar de knelpunten zitten, en hoe belangrijk het is om binnen een team aan persoonlijke ontwikkeling te doen. Vandaar ook mijn passie voor team coaching.